2. Kaminer och spisar

1. Innan du skaffar brasa – tänk på…
När du funderar på kaminer och spisar: Det är viktigt att din nya eldstad är typgodkänd – den måste alltså uppfylla de miljö- och säkerhetskrav som gäller. Undersök också om det är tillåtet att elda inom det område du bor.
Läs mer

 

2. Öppen spis
Vad kan vara häftigare än att kura ihop sig framför den öppna spisen och titta på en brasa s
Läs mer

 

3. Braskamin
En trevlig brasa med en braskamin. Gjutjärnskaminer har funnits länge och användes förr som enda uppvärmningskällan i huset. Idag finns det moderna varianter med högre verkningsgrad.
Läs mer

 

4. Kakelugn
En kakelugn är en verklig prydnad. Den håller och avger värme under lång tid. Dock krävs det en viss teknik för att kunna elda i kakelugn på ett bra sätt!
Läs mer

 

5. Köksspis, kökskamin
Förr i tiden samlades alla i köket runt köksspisen. Också idag kan du skaffa en köksspis.Det finns olika typer av köksspisar. Finns också kökspannor som värmer upp hela huset.
Läs mer

 

6. Pelletskamin
Att elda med pellets är ett enkelt sätt att få varmt hemma. Dagens kaminer är automatiska och man kan ofta på ett enkelt sätt ställa in önskad effekt.
Läs mer

 

7. Öppen spis utan skorsten?
Ja, du kan skaffa en öppen spis och en hemtrevlig brasa utan att behöva installera skorsten. Det finns idag flera alternativ. Gelbrasa, gasbrasa eller elektrisk brasa.
Läs mer

 

8. Virtuell brasa?
Du kan skaffa en virtuell brasa till din dator eller till din LCD-skärm
Klicka här

 

9. Tillbehör
Vedkorg, gnistskydd, askraka, eldtång eller blåsbälg? Ja, det kan vara bra att ha funktionella redsakap för att hålla braskaminen eller den öppna spisen ren.
Läs mer